Haave toteutuu

Oppiminen on ollut aina merkittävä osa elämääni ja yksi keskeisistä arvoistani. Strategiat ovat työllistäneet minua vuosikymmenten työurani varrella lukemattomia kertoja. Viimevuodet olen pohtinut molempien käsitteiden yhdistämistä, minkä tuloksena on muun muassa syntynyt viisi kirjaa ja kuudes nimeltään Johtajuuden uudistaja on parhaillaan työn alla. Lisäksi olen esitelmöinyt, kouluttanut ja kirjoitellut blogeja aihepiiristä.

Paljosta yrittämisestä huolimatta olemme junnanneet työyhteisöjemme uudistamisessa paikoillaan jo pitkään. Totunnaiset keinot eivät oikein toimi tässä päivässä, sillä haluttu muutos ei synny ylhäältä muutosta johtamalla tai uusilla strategioilla. Perinteisesti oppimisen ja strategian maailmat eivät ole laisinkaan kohdanneet, vaan asustelleet ikään kuin omilla planeetoillaan. Tilanne on hyvin ongelmallinen ja sen on aika muuttua, sillä vain oppiminen tuottaa muutoksen.

Nyt vuosien haaveeni on toteutumassa 😊

Marraskuun 9. päivänä Teemme Tampereen Nokia Arenalla (Paidia) jotain historiallisesti merkittävää ja pitkäkantoista työelämän uudistamisen hyväksi. Silloin työelämän uudistajien etujoukko kohtaa kylvämään ja keräämään tärkeitä uuden ajattelun siemeniä. 

Strateginen eli päämäärien kannalta relevantti ja eettisesti kestävä oppiminen on ratkaisu inhimillisten ja aikaansaavien työyhteisöjen kaksoishaasteeseen. Haluamme seminaarimme avulla synnyttää lisäksi innostavan strategisen johtajuuden henkeä ja kestävän kilpailuedun oivalluksia.

Forum on vuorovaikutteinen ja yhteistä oppimista korostava. Saamme kuulla neljäntoista eri taustoista tulevan esiintyjän kokemuksista ja pohdimme yhdessä strategisen oppimisen keskeisiä kysymyksiä. Päivän lopuksi tutustumme toisiimme after work – tunnelmissa.  

Seminaarin tuloksena opimme tuoreita näkökulmia entistä parempien työyhteisöjen rakentamiseen. Meistä tulee strategisen oppimisen lähettiläitä, missä ikinä toimimmekin.

Inhimillinen pääoma – podcast

Pääsin pohtimaan inhimillistä pääomaa, sen historiaa, kasvavaa merkitystä ja kytköksiä strategiseen oppimiseen Hanne Vuorelan (radio Moreeni) haastattelemana. Jakson nimi on Inhimillinen pääoma syntyy oppimalla. Kuuntele ja inspiroidu.