Mieleen on jäänyt Kirsin (nimi muutettu) tapaus. Oltuaan ensimmäistä kertaa koulutuksessamme hän tuli päivän päätteeksi mielestäni vakavan näköisenä luokseni. Mitähän mahtaa sanoa, ajattelin. Päivä olikin Kirsin mielestä todella hyvä ja energisoiva. Jälkikäteen kuulin hänen hehkuttaneen koulutusta työkavereilleen monta päivää. Sen jälkeen hän kävi tapahtumissamme ahkerasti useamman vuoden, laittoi pomonsakin meille ja suoritti talouspäällikön tutkinnon. Pian hänet jopa nimitettiin organisaationsa talouspäälliköksi. Siinä vaiheessa työkokemusta hänellä oli samassa organisaatiossa kolmisenkymmentä vuotta.

Se miten Kirsi rupesi kukoistamaan voi tapahtua koko työyhteisölle, kun otetaan oppiminen positiivisella tavalla tosissaan.

Työelämän relevantti oppiminen liittyy sekä oppimisen sisältöihin ja tapoihin. Se tarkoittaa riittävän osaamistason hankkimista. Relevantti oppiminen on monipuolista ja jatkuvaa.

Kun oppimisen kulttuuri on tavoittanut koko työyhteisön, alkaa viimeistään tapahtua ihmeitä. Ihmisten ja koko työyhteisön aikaansaavuus ja hyvinvointi paranevat. Oppimisesta on silloin tullut koko työyhteisön vahvuustekijä.

Relevantin oppimisen soisi olevan jokaisen työyhteisön johdon ykkösasia. Oma vastuuhenkilösi olet ensisijassa sinä itse.

Relewant palvelu

Uuden Relewant palvelun avulla saa pohditun ja perustellun vastauksen kysymyksiin mitä ja miten kannattaa oppia. Relewant varmistaa organisaation tavoitteiden, perustehtävän ja oppimisen yhteensopivuuden. Relewant mukautuu tarpeen mukaan yhdestä ihmisestä suuriin organisaatioihin.

Relewant-blogissa käsittelemme monenlaisia oppimisen näkökulmia. Teemoja ovat oppimishaasteet, oppimismyönteisyys, oppiminen, hyvinvointi ja aikaansaavuus, oppiminen
ja strategia, oppiminen ja muutos, oppiminen aikuisuuden eri vaiheissa, oppiminen ja työelämätaidot, jatkuva oppiminen sekä oppimiskulttuuri

Relewant-aamu

Tule maksuttomaan aamiaistilaisuuteemme pe 29.11.2019 keskustelemaan relevantista oppimisesta ja tutustumaan Relewant-palveluun. Viihdytään uusien ajatusten ja tuttavuuksien parissa.

Juha Koskinen
050 – 3424206